sveča
Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

1711376183-dsc0361-01-1711376151675
Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati seminarske naloge za njegov študij #e-pošta

njena.si
njena.si njena.si
Kultura
 

Te morate prebrati!

7. 4. 2016; 06.00
Avtor: Ajda Janovsky, Matic Slapšak, Maša Rener, Mateja Blažič/Bodi zdrava
Čaj, branje, ženska

foto: Profimedia

Pripravili smo nekaj knjižnih predlogov, med katerimi boste morda našli tudi knjigo po vašem okusu.

Paul T. Mason, MS Randi Kreger
Ne stopajte več po prstih 
Založba Chiara

V priročniku Ne stopajte več po prstih se boste podrobneje seznanili z mejno osebnostno motnjo (MOM), za katero so značilna burna čustvena nihanja in nenehna bojazen pred samoto oziroma zapuščanjem. Ljudje, ki trpijo za tovrstnimi težavami – teh pa, kot je zapisano v predgovoru knjige, sploh ni tako malo – grenijo življenje sebi in drugim ljudem. Ob branju preprostih, a temeljitih razlag boste odkrili, zakaj se osebe z MOM obnašajo tako, kot se, in kaj storiti, da ne bodo njihove težave porušile tudi našega ravnotežja, če je oseba z MOM kdo od naših bližnjih.

Kjung Suk Šin


Prosim, pazi na mamo
Založba Modrijan

Korejska literatura le redko zaide v naše kraje in nasploh zunaj domačih meja, zato vam toplo priporočamo nenavadno zgodbo o izginotju ostarele mame, ki nam stran za stranjo odkriva povsem drugačno kulturo in svet, kot ga poznamo. Zgodba o medgeneracijskih razlikah, o brezpogojni ljubezni, (pretrganih) družinskih vezeh in o časih danes in nekoč. Zgodba, ki se vas bo dotaknila in vas prevzela, predvsem pa boste dvignili telefon in si zaželeli poklepetati z mamo ter jo za spremembo poslušati. Knjiga za vse – mame, hčerke, babice, vnukinje in še koga vmes, ki včasih pozabi na resničen pomen družine in njeno neprecenljivost.

Jo Whittingham
Vrt, pridelujte in uživajte
Tehniška založba Slovenije

Samooskrba postaja vse pomembnejša in vsi tisti srečneži, ki imajo doma ali v bližini doma nekaj zemlje, ki jo lahko obdelujejo, bodo z veseljem posegli po tem odličnem in obsežnem priročniku. V knjigi se ne boste naučili zgolj o vzgoji, pridelavi, uporabi in shrambi najbolj pogostih vrtnin, ampak je v njej pregledno posejanih še kup nasvetov in namigov, kaj je še vredno posaditi, kdaj, kako in kam. Zaradi obsežnosti in preglednosti je knjiga odličen pripomoček tako za izkušene vrtičkarje kot za začetnike, ki se še spogledujejo s svojimi gredicami.

Zbirka Obleci modele z nalepkami
Dekleta & Junaki v akciji
Založba Učila

Zbirka otroških knjig Obleci modele z nalepkami vsebuje več kot deset različnih naslovov, namenjenih tako punčkam kot fantkom. Vašega sina bodo recimo navdušili Junaki v akciji, ki sredi knjige vsebujejo več kot dvesto nalepk. Dekleta v akciji pa bo z različnimi nalepkami in zagotovo tudi z velikim veseljem oblekla vaša hči. Da o raznih Princeskah, Baletkah, Bojevnikih in Športnikih sploh ne izgubljamo besed. Knjigo morate imeti nujno med prvo pomočjo, kadar se odpravljate na dolgo pot ali če se ukvarjate z varstvom otrok.

Magda Reja


Sledi v pesku
Mladinska knjiga

Srce popotnice in etnologinje Magde Reja že dolgo pripada Afriki, deželi, kjer zadnja leta preživi nekaj mesecev na leto. Zato ni presenetljivo, da nas tudi v svoji drugi knjigi, zbirki potopisnih zgodb Sledi v pesku, popelje na potovanje po afriških peščenih poteh (za roman Ime tvoje zvezde je Bilhadi (Sanje) je leta 2006 prejela nagrado za najboljši prvenec). Toda tokrat so počasne karavane kamel zamenjala težka tovorna vozila, ki po nigrski, malijski in alžirski Sahari tihotapijo ilegalne emigrante in pisano trgovsko blago. Dolgo, enolično vožnjo prekinjajo nenehne okvare vozil, ki jih popotniki sprejemajo mirno in vdano. Čakanje na odhod, ki včasih traja tudi po nekaj dni, pa je priložnost za srečanja z različnimi ljudmi, trgovci, nomadi in pustolovci, iskalci novih priložnosti ter tihotapci. A njihovih ganljivih, pogosto težkih življenjskih usod se avtorica le bežno dotakne; za njimi ostanejo le drobne sledi, ki v vrtincu peska počasi bledijo in izginejo. Napisano v lepem, nežnem in subtilnem jeziku ter počasnem ritmu, skorajda kot šepet, ki nam odstira nov pogled na svet, ki mu pripadamo.

Špela Kryžanowski
Feng shui
Mladinska knjiga

Vse, kar potrebujete, če iščete, gradite nov dom ali prenavljate starega in bi pri tem radi upoštevali načela feng šuja. Priročnik je izredno izčrpen in zajema tudi filozofijo za starodavnim konceptom urejanja prostora ter njegovo zgodovino, pojasnjuje cikel elementov, triagrame, orodja v feng šuju, določanje mreže, vnašanje elementov v prostor, splošna pravila razporejanja v prostoru, čiščenja prostora itd. Vse, kar potrebujete, če se želite spreminjanja doma lotiti sami.

prejšnji članek
SUP osvaja svet
Svet slavnih
SUP osvaja svet
naslednji članek
Strani na klik
Zdravje
Strani na klik