stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Kultura
 

Tjaša Hrovat Steklasa v novi vlogi zasanjane idealistke

13. 11. 2023; 07.00
Avtor: K.M.
uroš-steklasa, tjaša-steklasa, uroš-in-tjaša

Uroš Steklasa, Tjaša Steklasa, Uroš in Tjaša foto: Ana Gregorič

Pevka je tokrat svoj glas posodila risani junakinji.

Disneyeva Želja, nova velika klasika tega legendarnega studia, ki v kina prihaja v distribuciji Blitz filma, je nova glasbena animirana pustolovščina, ki bo gledalce popeljala v mesto Rosas, kjer si bistra in zasanjana Asha, ki ji glas posoja pevka Tjaša Hrovat Steklasa, zaželi svojo željo tako močno, da jo usliši kozmična sila - mala kroglica z brezmejno energijo, po imenu Zvezda. Asha in Zvezda se morata skupaj soočiti z najmočnejšim nasprotnikom kraljestva Rosas, kraljem Magnificom, ki skriva večino neizpolnjenih želja, da bi rešili svet in dokazali, da se lahko zgodijo čudovite stvari, ko se volja enega pogumnega človeka združi s čarobnostjo zvezd.

Pod vodstvom deklice Ashe se v tej animirani pustolovščini zvrsti še veliko zanimivih likov – od junakov do zlikovcev, od njihovih družin in prijateljev pa vse do zabavnega kozlička v pižami – kar je zahtevalo nadarjeno in zanimivo igralsko zasedbo. Tjaši Hrovat Steklasa se v vlogi kralja Magnifica pridruži glasbenik Uroš Buh, ki sta odpela vse pesmi v tej Disneyevi čarobni zgodbi. Poleg njiju pa v filmu vodilne vloge nosijo med drugimi tudi Tanja Đurić Ribič, Tilen Artač, Saša Lešnjek, Zala Djuric in Tomaž Krt. Ta epska animirana glasbena pustolovščina na velika platna prihaja že 22. novembra, medtem ko slavni studio Walt Disney slavi 100 let filmske produkcije.

O liku, ki mu je glas posodila Tjaša

Asha je bistra idealistka, polna upanja in sanj. Zelo spoštuje svojo družino in skupnost, v kateri živi. Je prva, ki jo ljudje zagledajo, ko prispejo v mesto Rosas in ima izjemno potrebo, da pomaga vsem okoli sebe; sosedom, prijateljem in družini. Da bi rešila Rosas pred zlobnim kraljem Magnificom svojo največjo željo Asha zaupa nebu in zvezdam in takrat se zgodi nekaj nepričakovanega.

prejšnji članek
Število sladkornih bolnikov strmo narašča
Zdravje
Število sladkornih bolnikov strmo narašča
naslednji članek
Slovenski film do prve zlate role
Kultura
Slovenski film do prve zlate role