Mint Butterfield
Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, soustanovitelja Flickrja in Slacka

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Oče je umrl pred njegovimi očmi

26. 6. 2016; 10.44
Avtor: Irena Pirman/Zvezde
Darko Klemen

Darko Klemen foto: Pop Tv

Ker je Darko Klemen iskren človek, je skrivnost, da je zmagovalec MasterChefa Slovenije – oddajo so namreč sklenili že pred časom –, težko ohranjal pred ljudmi, s katerimi se je srečeval.

»Moj pomežik, moj nasmeh ob vprašanju, kako mi je šlo, si je vsak razlagal po svoje, zato sem se raje zadrževal doma in na naši njivi in nisem preveč vandral okrog,« pravi Mariborčan, ki se je zaradi ljubezni preselil na Primorsko.



Na finale so ga prišle spodbujat vse njegove najljubše ženske, žena Maja, triletna hčerka Ida in osemletna hčerka Ajda ter sestri Helena in Blanka. Mala Ida, ki ima di Georgeev sindrom, a raste v navihano in bistro deklico, je sicer med oddajo zaspančkala na sedežni vreči, ki so jo zanjo pripravili prijazni sodelavci Pop TV, a je, so povedali Darku, ob omembi njegovega imena celo v snu zaploskala.

Smrt je vse prizadela

Med Heleno, ki je starejša od njega, in Blanko, ki je mlajša, je posebna vez, stkana že v otroštvu. »Helenca naju je z Blanko hodila iskat v vrtec, nama kupovala lučke, za prvo štipendijo oblačila. Še zdaj, ko jo grem obiskat v Maribor, mi ne pozabi reči: Pa štručko si kupi, da ne boš lačen.« Vez med njimi se je še poglobila, ko je bil Darko star 16 let: prišel je domov s treninga košarke in oče se je pred njim zaradi kapi zgrudil v domači kuhinji. Smrt je vse zelo prizadela, zlasti Darkovo mamo, ki se nikakor ni mogla pobrati. Čez čas je odšla od doma, Darko pa se je moral v življenju znajti, kakor je vedel in znal. Sestri, ki sta imeli že družini (Blanka ima štiri otroke, Helena enega), pa sta mu pomagali po najboljših močeh. Helena je še bolj kot do takrat v mnogih pogledih prevzela vlogo nadomestne mame. Za obe sestri pravi, da sta dobri kuharici, kuhata »normalno, kmečko, domačo hrano, kakršne smo bili vajeni v otroštvu«. Obožujeta ga in ena od njiju oddaje snema za arhiv. Darkova mama je umrla pred pol leta, na kmetiji, kjer je živela z nekim gospodom že lep čas, in ni izvedela, da se bo njen sin potegoval za naslov MasterChefa Slovenije.

Gostilna s spodobnimi cenami

Med kandidati za zmago se je bil Darko najbolj pripravljen ves čas učiti česa novega. Kot sam pravi: »Tisti, ki se neha učiti, začne nazadovati in ga prej ali slej tisti, ki se hoče učiti, prehiti. Za učenje ni nikoli prepozno in jaz vedno rad prisluhnem vsakomur, ki mi ima povedati kaj novega.« O tem, kaj zanj pomeni zmaga, doda: »Železo se kuje, ko je vroče, in zdaj je treba izkoristiti povabila, ki jih dobivam. O njih bom dobro razmislil in se potem odločil, kako in kaj. Sprva se vidim v eni dobri kuhinji, moja skrita želja pa je, da bi imel svojo lepo, dobro domačo gostilnico – tako, v kateri se bo lahko najedla vsa družina, tako, v kateri ne bo treba odšteti 60 in več evrov. Menim, da bi vsaka slovenska družina morala vsak mesec enkrat iti ven na kosilo in pri tem ne razmišljati, ali jim bo zaradi tega zmanjkalo denarja za položnice.« Gostilnico bi odprl na Primorskem, »ker mislim, da je tu slaba ponudba: kalamari, hamburgerji, testenine, kebab in to je to«.

Kadar pomisli na pohvale in podporo, ki jih je dobival med predvajanjem oddaje, mu gre, priznava, na jok: »Samo odstotek ali dva je bilo tistih, ki so mi očitali, da igram na karte hčerkine bolezni. A to niti slučajno ne drži. V oddajo se poleg tega nisem prijavil zaradi denarja, ampak zato, ker rad kuham in sem moral sam sebi dokazati, da si upam to storiti. Nisem namreč tako samozavesten, kot delujem.« Denar bo porabil za poravnavo posojil, »kajti te imamo vsi, ki nam ni bilo v življenju nič podarjeno in smo si hoteli nekaj ustvariti«. No, ampak nekaj ga vseeno ne bo šlo za to: ženi bo najprej kupil pomivalni stroj, čeprav posode ne pomiva samo ona. Kadar kuha Darko, tudi pomije sam, in to sproti!

prejšnji članek
Kaj se zgodi z vašim telesom na plaži?
Zdravje
Kaj se zgodi z vašim telesom na plaži?
naslednji članek
Tudi vi niste vajeni hvaležnosti?
Zdravje
Tudi vi niste vajeni hvaležnosti?