stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Kulinarika
 

Pripravite kuskus s popečeno zelenjavo

30. 5. 2016; 09.37
Avtor: Š. K.
KUH-ThinkstockPhotos-178518297
Privoščite si zdravo kosilo.

Kuskus s popečeno zelenjavo

Sestavine:
250 g kuskusa
270 ml hladne vode
4 bučke
3 pečene paprike (lahko vložene)
2 stroka česna
4 mlade čebulice
sok 1 limone
jabolčni kis
pest peteršilja
pest sveže bazilike
olivno olje
poper, sol

Priprava:
V večjo skledo damo kuskus, prelijemo ga s hladno vodo in pustimo, da nabrekne (približno deset minut). Medtem po dolgem narežemo bučke, jih popečemo v ponvi in nato narežemo na majhne koščke. Na podobno velike koščke narežemo še papriko, nato pa oboje dodamo kuskusu. Nasekljamo čebulico, česen, peteršilj in baziliko in tudi to dodamo v skledo. Solimo in popramo, zabelimo z olivnim oljem, kisom in limoninim sokom. Dobro premešamo in pustimo stati v hladilniku vsaj nekaj ur.
Preden solato postrežemo, jo še enkrat dobro premešamo in poskusimo. Če se nam zdi, da česa manjka (soli, popra, kisa ...), jo dodatno začinimo in nato postrežemo.

prejšnji članek
Poslastica s francosko štruco
Kulinarika
Poslastica s francosko štruco
naslednji članek
Ko je čas za konec prijateljstva
Odnosi
Ko je čas za konec prijateljstva