stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Horoskop
 

Tedenski horoskop: Lunin mrk - veliko 'čiščenje'

9. 2. 2017; 10.45
Avtor: Ema Kurent, astrologinja
horoskop, znamenja, astrologija

Kakšen dan je pred vami? foto: Profimedia

Približuje se nam prvi mrk letos – to bo delni lunin mrk, ki bo nastopil v soboto ob 1:34 zjutraj. Lunini mrki so zgolj posebne oblike polnih lun.

Takrat je Zemlja na isti ravnini, kot sta Sonce in Luna, zato Zemlja zakrije Sončeve žarke in to posledično ne more osvetliti Lune, zato ta postane »zasenčena« ali po domače »mrknjena«. Poznamo delne in popolne mrke. Popolni so močnejši, toda tudi delni mrki so posebno »hude« polne lune!

Delovanje polne lune vedno čutimo že nekaj dni prej. Morda ste že prejšnjo ali predprejšnjo noč slabo spali, se s kom sprli, začutili nenadno močno željo po spremembi, nenadoma spremenili načrte? Bili živahni ponoči in utrujeni podnevi? Morda vas preplavljajo močna čustva, ki vam preprečujejo normalno delovanje? Čutite, da morate nekaj pomembnega in dokončnega ukreniti? No, to je to. Trajalo bo še danes in jutri, v soboto pa se bo stanje že začelo umirjati.

Tudi narava ob luninih mrkih pogosto pokaže zobe. V ameriški Lousiani je bilo predvčerajšnjim kar sedem tornadov, ki so v New Orleansu povzročili pravo opustošenje. Linije mrka potekajo tudi čez Evropo, zlasti čez London in Pariz (oziroma Anglijo in Francijo, ter Nizozemsko), zato tam obstaja celo možnost terorističnega napada ali kake hujše nesreče – kar je pa seveda nemogoče dejansko napovedati.

V našem vsakdanu bo (oziroma je) zgolj malo bolj razburkano – za nekatere bolj, za druge manj. Polna luna prinaša tudi veliko pozitivne »evforije« - navdušenja, poleta, zanosa. Tako bo zlasti v četrtek in petek (danes in jutri), ko bo Luna prehajala dinamično, »vroče« znamenje Leva. Čas za previdnost, a tudi za uresničenje drznih načrtov! Marsikaj lahko uredite v hipu, saj oklevanja sedaj ne bo. Varujte se le prenagljenosti, torej nenadnih odločitev in sprememb, o katerih niste razmišljali že kdaj prej, v mirnejšem obdobju.

Sobota bo že bolj umirjen dan, zlasti popoldne. Če niste opravili temeljitega čiščenja stanovanja že v petek (ali še prej), je sedaj pravi čas! Nedelja bo malo bolj lenobna – čas, da se naspimo po evforičnem tednu!

V ponedeljek bo Luna ob 13:37 dosegla kvadrat s Saturnom – dotlej neugodno za dogovarjanje in uvajanje novosti. Lahko bi naleteli na zaprta vrata, ali na gluha ušesa! Od 21:44 dalje bo Luna v družabni, romantični Tehtnici. Ugodno za povezovanje, toda ne zvečer – po 19:15 bi se lahko hitro zjezili ali užalostili, če ne bo šlo vse po naše. Tudi sreda bo stresna okoli poldneva in do 15. ure, kasneje pa je čas zelo primeren za urejanje pravnih, uradnih in poslovnih zadev, kot tudi za druženje.

Še več o astrologinji Emi Kurent boste našli tukaj.

prejšnji članek
FOTO: Reese Witherspoon s to objavo šokirala
Svet slavnih
FOTO: Reese Witherspoon s to objavo šokirala
naslednji članek
Zaskrbljeni zaradi nesrečne Melanie Trump
Svet slavnih
Zaskrbljeni zaradi nesrečne Melanie Trump