zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Avstrijec Marcel Hirscher se želi vrniti na bele strmine

24. 4. 2024; 11.55
Avtor: K.M.
Marcel Hirscher

Se bo Marcel Hirscher res vrnil? foto: Profimedia

Avstrijski smučarski zvezdnik Marcel Hirscher je tik pred senzacionalno vrnitvijo na tekmovanja. Petintridesetletnik iz Salzburga, ki je leta 2019 končal kariero, si želi nastopiti za Nizozemsko.

Avstrijski smučarski zvezdnik Marcel Hirscher je tik pred senzacionalno vrnitvijo na tekmovanja. Petintridesetletnik iz Salzburga, ki je leta 2019 končal kariero, si želi nastopiti za Nizozemsko, za državo, v kateri se je rodila njegova mama. Avstrijska smučarska zveza je danes odobrila spremembo države. Hirscher je od leta 2011 do 2019 osemkrat zapored zmagal v skupnem seštevku svetovnega pokala, večkrat kot kdorkoli drug.

Nato je končal športno pot. Dvakratni olimpijski prvak in sedemkratni svetovni prvak želi poleti na Novi Zelandiji na tekmah Fis zbrati dovolj točk, da bi nato lahko v novi zimi tekmoval v svetovnem pokalu. Hirscher ima doslej v življenjepisu 67 zmag v svetovnem pokalu, s sedmimi naslovi svetovnega prvaka in štirimi srebrnimi medaljami je najuspešnejši udeleženec svetovnega prvenstva v zgodovini alpskega smučanja.

prejšnji članek
Večerja za 5: Nova priložnost, da prisluhnite petju Gentiane
Resničnostni šovi
Večerja za 5: Nova priložnost, da prisluhnite petju Gentiane
naslednji članek
MasterChef: Za Filipove zgodbe na krožniku 'kriv' Mojmir Štifar?
Resničnostni šovi
MasterChef: Za Filipove zgodbe na krožniku 'kriv' Mojmir Štifar?