zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Gledalci Botrov jezni zaradi smrti glavnega junaka

24. 4. 2024; 07.00
Avtor: V.M.
stipan-macan

Zadnji prizor foto: NOVA TV

Jeza razočaranih hrvaških oboževalcev puhti iz družbenih omrežij. Vznejevoljil jih je šokanten dogodek v 3. sezoni, zato ne berite dalje, če se z nepričakovanim preobratom ne želite seznaniti.

Če smo bili doslej vajeni spremljati obilje navdušenja nad hrvaško serijo Botri, pa se je v tem tednu nad scenariste zgrnila velika jeza. Hrvaški gledalci so skočili v zrak zaradi nepričakovanega dogodka v 3. sezoni, jezika pa niso šparali tudi glede umestitve Botrov v programsko shemo televizije Nova TV. Kot je moč zaslediti tekom spletnih zapisov, gledalce moti, ker zaporedoma predvajajo po dve epizodi, zaradi česar se bo 3. sezona po njihovi oceni prehitro odvrtela. »Videti je, kot bi se serije želeli čimprej znebiti,« se je hudoval eden izmed komentatorjev, kar pa nemara ne drži, saj je snemanje 4. sezone v polnem teku.

Kaj pa je bil vzrok huronske jeze nad scenaristi? Slovo glavnega junaka. Še pred koncem sezone je namreč umrl legendarni Zaglavčan Stipan Macan, ki je veljal za srce serije Botri. Kot so pojasnili gledalci, je bil prizor tako žalosten in ganljiv, da so solze tekle v potokih, ko pa so ugotovili, da se je glavni lik res poslovil in da ne obstaja možnost za vnovičen preobrat, ki bi Stipana vrnil med žive, pa jih je popadla jeza. Spletne zidove tako polnijo izjave o tem, da so uničili zgodbo in da serije ne bodo več gledali, med komentatorji pa se je znašla tudi pobuda, da bi skušali pozornost scenaristov pritegniti z bojkotom serije.

In zakaj odločitev, da iz zgodbe umaknejo najpomembnejši lik? Uradnega odgovora na to vprašanje nismo prejeli, se pa govori, da so razlog druge obveznosti igralca Milana Štrljića, zaradi katerih naj ne bi utegnil več sodelovati pri popularnem projektu Botri.

Stipan Macan

Stipan Macan foto: NOVA TV

prejšnji članek
Pred koncem serije Skrito v raju vas čaka še ena zgodba
Svet slavnih
Pred koncem serije Skrito v raju vas čaka še ena zgodba
naslednji članek
Super nalezljiv herpes - kako preprečiti širjenje?
Zdravje
Super nalezljiv herpes - kako preprečiti širjenje?