nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj, ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Zloženka iz makaronov z mesom

Čas priprave:

1 h

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Zloženka iz makaronov z mesom
Sestavine
Št. oseb
kratkih makaronov ali svedrov
na grobo zmlete govedine
por
korenček
(1 steblo) belušne zelene
paradižnika
olja
zdrobljenega timijana
jajce
masla
(zvrhani) moke
mleka
soli in popra
muškatnega oreščka
nastrganega parmezana

Opis

makaroni, zmleta govedina, belušna zelena, paradižnik....

Priprava

Por očistimo in na drobno zrežemo, korenček naribamo, zeleno na drobno sesekljamo, paradižnik narežemo na kockice. V posodi segrejemo olje, dodamo meso in ga na hitro popražimo, da spremeni barvo. Nato dodamo por, korenček, zeleno in paradižnik ter naprej mešamo in pražimo, da se vse zmehča. Solimo in popramo, dodamo timijan, prilijemo nekaj žlic vroče vode in pokrito dušimo 20 minut.

Za bešamelno omako v kozici stopimo maslo, dodamo moko, dobro zmešamo, nato med mešanjem prilijemo mleko. Kuhamo in mešamo toliko časa, da je zmes gladka in se začne gostiti. Solimo in popramo, začinimo z muškatnim oreškom, odstavimo in pustimo, da se malo ohladi. V ohlajeno zmes vmešamo jajce.

Testenine skuhamo v veliki količini slanega kropa. Ko so kuhane, vendar pod zobmi še čvrste, jih dobro odcedimo ter zmešamo z mesno omako in parmezanom.

Pečico ogrejemo na 190 stopinj. Na dno pekača damo polovico bešamelne omake, nanjo stresemo zmes testenin in mesa, površino poravnamo in vse prelijemo s preostalo bešamelno omako. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 30 minut.