testenine črvi odpoklic
Svet24.si

Odpoklic izdelka: Na trgovskih policah so se znašle testenine s črvi

borut petek
Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga plačuje za svetovanje?

njena.si
njena.si njena.si
Piščančja rižota s šampinjoni in porom

Čas priprave:

45 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Piščančja rižota s šampinjoni in porom
Sestavine
Št. oseb
šampinjonov
piščančjega fileja brez kosti in kože
stebla pora
korenčka
olja
masla
riža za rižote
čiste kokošje ali zelenjavne juhe
timijana
soli in popra
nastrganega parmezana

Opis

šampinjoni, piščančji file, riž...

Priprava

Šampinjone očistimo in narežemo na lističe. Meso narežemo na kockice. Por očistimo in na drobno zrežemo, korenček olupimo in narežemo na kockice Juho segrejemo.

V posodi segrejemo olje, dodamo kockice piščanca, timijan, malo solimo in popramo ter mešamo in pražimo, da se meso z vseh strani popeče. Nato dodamo še šampinjone in zrezano zelenjavo ter naprej mešamo in pražimo, da se gobe zmehčajo.

Prepraženemu mesu in zelenjavi dodamo riž, premešamo, prilijemo zajemalko vrele juhe, znova premešamo in pokrito kuhamo. Med kuhanjem rižoto še nekajkrat premešamo in zalivamo z juho, da je riž ves čas vlažen, vendar se ne razkuha. Ko je riž kuhan, vendar pod zobmi še čvrst, posodo odstavimo, primešamo maslo in parmezan ter postrežemo.