Vroče ta hip

Piščančja rižota s šampinjoni in porom Uredi recept

Ogledov: 4442

Za koliko oseb: 4 osebe

Čas priprave: 45 min

Skupaj: 45 min

Kratek opis

šampinjoni, piščančji file, riž...

Sestavine
200 g šampinjonov
1 kos piščančjega fileja brez kosti in kože
1 kos stebla pora
1 kos korenčka
2 žlici olja
2 žlici masla
300 g riža za rižote
6 dl čiste kokošje ali zelenjavne juhe
1 ščepec timijana
1 ščepec soli in popra
2 žlici nastrganega parmezana
Priprava
  • 1 Šampinjone očistimo in narežemo na lističe. Meso narežemo na kockice. Por očistimo in na drobno zrežemo, korenček olupimo in narežemo na kockice Juho segrejemo.
  • 2 V posodi segrejemo olje, dodamo kockice piščanca, timijan, malo solimo in popramo ter mešamo in pražimo, da se meso z vseh strani popeče. Nato dodamo še šampinjone in zrezano zelenjavo ter naprej mešamo in pražimo, da se gobe zmehčajo.
  • 3 Prepraženemu mesu in zelenjavi dodamo riž, premešamo, prilijemo zajemalko vrele juhe, znova premešamo in pokrito kuhamo. Med kuhanjem rižoto še nekajkrat premešamo in zalivamo z juho, da je riž ves čas vlažen, vendar se ne razkuha. Ko je riž kuhan, vendar pod zobmi še čvrst, posodo odstavimo, primešamo maslo in parmezan ter postrežemo.

Podobni recepti