volilni-kongres, Matjaž Han
Svet24.si

Hanu zaenkrat ni uspelo ustaviti padanja podpore SD

1683742182-dsc7277-01-1683742078866
Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne zaslužke. Zakaj jih Klemen Jaklič skriva?

njena.si
njena.si njena.si
Tofu z zelenjavo in riževimi rezanci

Čas priprave:

25 min

Tip jedi:

Zelenjavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Tofu z zelenjavo in riževimi rezanci
Sestavine
Št. oseb
tofuja
čebula
korenčka
glavice mladega zelja
rumena paprika
zelenega stročjega fižola
graha
zelena bučka
soli
kitajske začimbne mešanice Šanghajski vok
olja
riževih rezancev

Opis

tofu, zelenjava, riževi rezanci

Priprava

Tofu narežemo na kocke. Čebulo olupimo in narežemo na lističe. Korenček ostrgamo in narežemo na paličice, papriko in zelje očistimo ter narežemo na kocke, fižol narežemo na koščke. Da bo jed hitreje pripravljena, fižol in grah v slani vodi kuhamo 10 minut, dobro odcedimo in vodo od kuhanja prihranimo.

V voku segrejemo 2 žlici olja, dodamo tofu, solimo, začinimo s polovico začimbne mešanice in popečemo z vseh strani. Tofu odrinemo na rob ali preložimo na krožnik.

V vok nalijemo še 2 žlici olja, dodamo čebulo in pražimo, da postekleni. Nato dodamo še vso drugo zelenjavo, mešamo in pražimo nekaj minut, da se malo zmehča. Začinimo s preostalo začimbno mešanico, prilijemo 1 zajemalko vrele vode od kuhanja fižola in graha ter pokrito dušimo še toliko časa, da se zelenjava zmehča.

Riževe rezance damo v vrelo vodo in kuhamo 3 minute. Nato jih odcedimo, stresemo k zelenjavi, dodamo še tofu, premešamo in vroče takoj postrežemo.