pirc musar bql
Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu Roka Piletiča

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Svinjske zarebrnice z zelenjavo in sirom

Čas priprave:

45 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Svinjske zarebrnice z zelenjavo in sirom
Sestavine
Št. oseb
svinjske zarebrnice (ne preveč debele)
korenčka
večji por
olja
parmezana
kisle smetane
toast sira
soli
popra

Opis

Glavna jed s prikuho

Priprava

Korenček olupimo in s posebnim nožkom za lupljenje narežemo na dolge trakove. Por očistimo in narežemo na koleščke. V skodelici zmešamo parmezan in smetano, malo solimo in popramo.

V veliki ponvi segrejemo olje, nanj položimo zarebrnice, solimo in popečemo. Nato zarebrnice obrnemo, da se popečejo še po drugi strani. Čez nekaj minut zarebrnice preložimo v porcelanast ali steklen pekač, v ponev damo por in korenje, prilijemo nekaj žlic vroče vode in zelenjavo na hitro popražimo, da se malo zmehča, vendar por ne sme porjaveti.

Zarebrnice namažemo z mešanico parmezana in smetane ter vsako pokrijemo z rezino sira. Mesu dodamo zelenjavo, pekač postavimo v pečico, ogreto na 180 stopinj, in pečemo približno 15 minut.