sekolar, mizna krožna žaga
Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, agencija se ne da

1715949373-dsc06037-1715949336712
Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno zbirali podatke z bančnih računov"

njena.si
njena.si njena.si
Kunec z mlado zelenjavo

Čas priprave:

25 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Kunec z mlado zelenjavo
Sestavine
Št. oseb
kunca
mlade čebulice ali 1 velika bela čebula
korenčka
mladega stročjega fižola
cvetače
zelena bučka
velika krompirja
olja
soli
popra
mešanice zdrobljenih dišavnic (timijan, rožmarin, origano …)
kurkume (po želji)

Opis

kunec, krompir, cvetača, stročji fižol

Priprava

Kose kunca solimo in popramo ter potresemo z zeliščno mešanico. Zelenjavo očistimo. Čebulico narežemo na koleščke ali čebulo na lističe. Korenček, bučko in krompir narežemo na kocke, fižol na 4 cm dolge koščke, cvetačo razdelimo na cvetke.

V široki posodi segrejemo 1 žlico olja, nanj damo kose kunca in jih na močnem ognju z vseh strani na hitro popečemo. Meso preložimo na krožnik, v ponev damo čebulico ali čebulo, korenček in fižol, dodamo še 1 žlico olja in kurkumo, mešamo in na zmernem ognju pražimo nekaj minut, da se zelenjava malo zmehča.

Nato damo meso nazaj v posodo, dodamo krompir, premešamo, prilijemo zajemalko vrele vode in pokrito dušimo približno 25 minut, da je krompir kuhan in meso mehko. Med dušenjem dodamo še cvetačo in bučko, solimo in popramo ter po potrebi prilijemo še malo vode.