pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola
Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski šoli

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Šparglji z jajcem in jajčno omako

Čas priprave:

35 min

Tip jedi:

Zelenjavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Šparglji z jajcem in jajčno omako
Sestavine
Št. oseb
špargljev
v trdo kuhani jajci
rumenjaka
olja
belega balzamičnega kisa (lahko tudi jabolčnega)
belega vina
soli
popra
sladkorja

Opis

šparglji, jajca, velo vino

Priprava

Šparglje očistimo in spodnji del ostrgamo. V široki posodi zavremo za 3 prste vode, dodamo 1 žličko soli in 1/2 žličke sladkorja ter šparglje in jih kuhamo približno 12 minut, da se zmehčajo.

Medtem jajci olupimo in sesekljamo. V manjši skledi najprej dobro zmešamo rumenjaka z 1 žlico olja, solimo in popramo, nato skledo postavimo nad soparo in med nenehnim mešanjem prilivamo olje. Vmes prilijemo tudi kis, nazadnje še vino.

Odcejene šparglje damo na krožnike, jih potresemo s sesekljanim jajcem, prelijemo s toplo omako in takoj ponudimo.