stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Špageti z rdečo omako iz tunine

Čas priprave:

30 min

Tip jedi:

Testenine in žita

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Špageti z rdečo omako iz tunine
Sestavine
Št. oseb
špagetov
pločevinka tunine v olju
pločevinka koščkov paradižnika
fileji inčunov
česna
olivnega olja
masla
sol in poper
peteršilja

Opis

Špageti, tuna, paradižnik v konzervi, inčuni

Priprava

Česen olupimo in na drobno sesekljamo, fileje inčunov sesekljamo in z nožem zmečkamo. V ponvi segrejemo olje, dodamo česen in premešamo, nato dodamo inčune in malo popražimo.

V ponev stresemo odcejeno in razdrobljeno tunino, mešamo in pražimo nekaj minut. Omaki dodamo še paradižnik, premešamo in pokrito kuhamo 15 minut. Po okusu solimo in popramo, nazadnje primešamo polovico peteršilja.

Medtem v velikem loncu zavremo vodo za kuhanje testenin. Ko voda zavre, jo solimo in dodamo maslo, vanjo stresemo špagete in jih skuhamo tako, da so pod zobmi še čvrsti. Kuhane špagete takoj odcedimo, razdelimo v skledice ali na krožnike, prelijemo z omako in potresemo s preostalim peteršiljem.