stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Lososovi kotleti z zeleno omako (na sliki zgoraj)

Čas priprave:

25 min

Tip jedi:

Ribje jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Lososovi kotleti z zeleno omako (na sliki zgoraj)
Sestavine
Št. oseb
manjših ali 4 večjih lososovih kotletov
peteršilja
svežih listov bazilike
(listov) mete
mlade čebulice
česna
zelenega čilija
kaper
limoninega soka
olivnega olja
soli in popra
masla

Opis

lososovi kotleti, peteršilj, čebulica, česen, olivno olje...

Priprava

Zelišča splaknemo, osmukamo listke in jih sesekljamo. Čebulico očistimo, umijemo in narežemo na obročke. Česen olupimo. Čili umijemo, semena odstranimo. Česen, čili in kapre sesekljamo, primešamo zelišča, čebulico, 2 žlici limoninega soka in olje ter s paličnim mešalnikom obdelamo v pire. Lahko prilijemo še malo olja. Omako solimo in popramo.

Kotlete umijemo, popivnamo, pokapamo z limoninim sokom in posolimo. V ponvi na stopljenem maslu jih pečemo na vsaki strani po 2 minuti. Nato ponev odstavimo, pokrijemo in pustimo 5 minut. Kotlete ponudimo z zeleno omako.