Vroče ta hip

Lososovi kotleti z zeleno omako (na sliki zgoraj) Uredi recept

Ogledov: 566

Za koliko oseb: 4 osebe

Čas priprave: 20 min

Čas kuhanja: 5 min

Skupaj: 25 min

Kratek opis

lososovi kotleti, peteršilj, čebulica, česen, olivno olje...

Sestavine
8 kosov manjših ali 4 večjih lososovih kotletov
1 šopek peteršilja
30 kosov svežih listov bazilike
10 kosov (listov) mete
1 kos mlade čebulice
1 strok česna
1 kos zelenega čilija
2 žlički kaper
4 žlice limoninega soka
7 žlic olivnega olja
1 ščepec soli in popra
30 g masla
Priprava
  • 1 Zelišča splaknemo, osmukamo listke in jih sesekljamo. Čebulico očistimo, umijemo in narežemo na obročke. Česen olupimo. Čili umijemo, semena odstranimo. Česen, čili in kapre sesekljamo, primešamo zelišča, čebulico, 2 žlici limoninega soka in olje ter s paličnim mešalnikom obdelamo v pire. Lahko prilijemo še malo olja. Omako solimo in popramo.
  • 2 Kotlete umijemo, popivnamo, pokapamo z limoninim sokom in posolimo. V ponvi na stopljenem maslu jih pečemo na vsaki strani po 2 minuti. Nato ponev odstavimo, pokrijemo in pustimo 5 minut. Kotlete ponudimo z zeleno omako.

Podobni recepti