1703079682-dsc6151-01-1703079660058
Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, pogreb bo javen in odprt za vse

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Robčki z gobicami

Čas priprave:

15 min

Tip jedi:

Predjedi in prigrizki

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Robčki z gobicami
Sestavine
Št. oseb
listi vlečenega testa
svežih šampinjonov (lahko tudi večja pločevinka)
čebula
olivnega olja
masla
česna
soli
popra
sesekljanega peteršilja
sladke smetane
jajci

Opis

listi vlečenega testa, šampinjoni, jajca

Priprava

Testo razrežemo na 24 kvadratov velikosti 12 x 12 cm. Maslo stopimo in z njim najprej namažemo vdolbinice pekača za mafine, nato postopoma premažemo vse kvadrate testa in po dva damo v vsako vdolbinico tako, da so vogali zamaknjeni.

Čebulo in česen olupimo in na drobno sesekljamo. Šampinjone očistimo in narežemo na lističe. V ponvi segrejemo olje in ostanek masla, dodamo šampinjone, mešamo in pražimo, da se gobe malo zmehčajo, nato dodamo česen, solimo in popramo, prilijemo nekaj žlic vroče vode in pokrito dušimo 10 minut. Ko tekočina povre, odstavimo, prilijemo smetano, vmešamo peteršilj in pustimo, da se gobe malo ohladijo.

Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Jajci stepemo in primešamo mlačnim gobam. Zmes razdelimo v vdolbinice pekača in v ogreti pečici pečemo približno 15 minut, da nadev zakrkne in se testo zlato in hrustljavo zapeče.