Mile Ćulibrk
Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj Olimpije

Vežnaver
Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala milijone, jih je Vežnaver takoj nakazal naprej

njena.si
njena.si njena.si
Zelene palačinke z lisičkami v smetanovi omaki

Čas priprave:

1 h

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Zelene palačinke z lisičkami v smetanovi omaki
Sestavine
Št. oseb
lisičk ali mešanih gob
česna
šalotki
olja
masla
sladke smetane
soli
popra
sesekljanega peteršilja
rukole
jajci
zvrhane moke
mleka
soli

Opis

Sestavine so navedene za nadev in testo za palačinke

Priprava

Rukolo, mleko, jajci, moko in ščep soli zmiksamo. Tako pripravljeno zmes za palačinke pustimo stati 20 minut.

Gobe očistimo in narežemo. Šalotki olupimo in sesekljamo, česnov strok z širokim noževim rezilom stremo. V posodi segrejemo olje in 20 g masla, dodamo česnov strok in popražimo. Ko česen zadiši, ga odstranimo, dodamo šalotko in gobe, mešamo in pražimo 5 minut, da se gobe malo zmehčajo. Nato prilijemo nekaj žlic vroče vode, solimo in popramo ter pokrito dušimo približno 15 minut.

Medtem v ponvi na maslu spečemo 8 manjših palačink in jih imamo na toplem. Ko so gobe mehke, jim primešamo smetano, pregrejemo in potresemo s peteršiljem. Palačinke napolnimo ali pa prelijemo z gobovim nadevom in takoj ponudimo.