sekolar, mizna krožna žaga
Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, agencija se ne da

1715949373-dsc06037-1715949336712
Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno zbirali podatke z bančnih računov"

njena.si
njena.si njena.si
Rižev narastek s šparglji

Čas priprave:

40 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Rižev narastek s šparglji
Sestavine
Št. oseb
riža parboiled (ki se ne razkuha)
zelenih špargljev
korenček
šunke (lahko tudi puranje)
jajca
soli
popra
masla za pekač

Opis

riž, šparglji, korenček

Priprava

Riž skuhamo v slani vodi, ga dobro odcedimo in pustimo, da se ohladi. Šparglje in korenček očistimo, šparglje narežemo na kratke koščke, korenček na kockice, nato oboje skupaj kuhamo v slani vodi približno 10 minut. Šunko narežemo na kockice.

Pekač dobro namažemo z maslom in pečico ogrejemo na 180 stopinj. Rumenjake ločimo od beljakov in jih zmešamo z ohlajenim rižem, beljake posebej stepemo v čvrst sneg. Nato rižu primešamo šparglje, korenček in šunko, nazadnje z lopatico previdno primešamo še sneg.

Zmes stresemo v pekač in površino poravnamo. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo od 30 do 40 minut, odvisno od debeline plasti in vrste pekača. Ko je narastek pečen, ga pustimo 5 minut, nato ga razrežemo in postrežemo kot predjed ali samostojno jed.