gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo
Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača semena, kaj bo z avtohtonimi sortami?

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Gnezda z mesnim nadevom

Čas priprave:

50 min

Tip jedi:

Predjedi in prigrizki

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Gnezda z mesnim nadevom
Sestavine
Št. oseb
vlečenega testa
mletega govejega ali mešanega mesa
manjše steblo pora
korenček
zamrznjenega graha
sesekljanega peteršilja
olja
soli
popra
jajca
masla

Opis

sestavine za 12 kosov

Priprava

Por na drobno zrežemo, korenček ostrgamo in narežemo na kockice. V posodi segrejemo olje, dodamo por, korenček in meso. Mešamo in pražimo, da se meso razdrobi in spremeni barvo. Solimo in popramo, dodamo grah, prilijemo nekaj žlic vroče vode in pokrito dušimo 15 minut.

Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Iz vlečenega testa izrežemo 24 kvadratov velikosti 10 x 10 cm, jih premažemo s stopljenim maslom in po dva damo v vdolbinice pekača za mafine tako, da so vogali zamaknjeni.

Ko se mesni nadev malce ohladi, mu primešamo stepeni jajci in ga razdelimo v obložene vdolbinice pekača. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 15 minut, da jajce zakrkne in se testo hrustljavo zapeče