oranžno opozorilo
Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, Polajnar opozarja pred hudourniki in Dravo

1706792389-b60k4933-1706792354008
Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra Janševe vlade

njena.si
njena.si njena.si
Rezanci z lososovo omako (na sliki zgoraj)

Čas priprave:

35 min

Tip jedi:

Testenine in žita

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Rezanci z lososovo omako (na sliki zgoraj)
Sestavine
Št. oseb
majhnih bučk
korenčka
šalotke
neškropljene limone
svežega lososovega fileja
masla
moke
čiste zelenjavne juhe ali ribje jušne osnove
mleka
kisle smetane
soli in popra
srednje širokih rezancev

Opis

bučke, lososov file, široki rezanci, kisla smetana...

Priprava

V loncu zavremo 4 l vode za rezance. Bučke in korenček očistimo, umijemo in z nožkom za lupljenje po dolžini narežemo na široke rezance. Šalotko olupimo in na drobno sesekljamo. Limono umijemo z vročo vodo, obrišemo, obribamo lupino in iztisnemo sok. Ribjemu fileju odstranimo kožo, ga splaknemo, do suhega popivnamo in narežemo na ozke trakove.

V ponvi razpustimo maslo in na njem opražimo šalotko, da postekleni. Primešamo moko ter med mešanjem prilijemo juho, mleko in limonin sok. Zavremo, primešamo smetano in limonino lupinico. Solimo in popramo. Omako odstavimo in vanjo stresemo narezano ribo. Pokrito pustimo stati od 3 do 5 minut, da se riba skuha.

Krop solimo in v njem po navodilu na zavitku skuhamo rezance. 3 minute pred koncem kuhanja dodamo korenje, čez 1 minuto pa še bučke. Ko so rezanci kuhani, vendar pod zobmi še čvrsti, jih skupaj z zelenjavo odcedimo in ponudimo z omako.

#obraziavenija
obraziavenija