zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Rezanci z lososom, kaprami, svežim feferončkom in paradižnikom

Čas priprave:

10 min

Tip jedi:

Testenine in žita

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Rezanci z lososom, kaprami, svežim feferončkom in paradižnikom
Sestavine
Št. oseb
rezancev
manjše čebule
svežega lososa ali tunine
belega vina
kaper
fileji slanih inčunov
češnjevega paradižnika
olivnega olja
sesekljanega peteršilja
soli
popra

Opis

rezanci, čebula, sveži losos ali tunina, belo vino....

Priprava

Očiščeno meso lososa ali tunine brez kože in kosti narežemo na kocke. Čebulo olupimo in sesekljamo. Fileje inčunov in kapre sesekljamo. Paradižnike prepolovimo ali narežemo na krhlje.

V loncu zavremo vodo za kuhanje testenin. V ponvi na olju malo popražimo čebulo, dodamo kocke ribjega mesa, pražimo 2 minuti in zalijemo z vinom. Ko vino izpari, dodamo sesekljane inčune in kapre, paradižnik, solimo po okusu in dušimo še 2 minuti.

Testenine skuhamo. Ko so kuhane, vendar pod zobmi še čvrste, jih takoj odcedimo, zmešamo z omako in potresemo s peteršiljem.