stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Piščanec z gobicami in jabolčnikom

Čas priprave:

55 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Piščanec z gobicami in jabolčnikom
Sestavine
Št. oseb
(manjših) piščanca
šalotke
olja
masla
soli in popra
svežega jabolčnika
šampinjonov
sladke smetane
jedilnega škroba
širokih rezancev
glavice ohrovta
por
jabolka (zlati delišes)

Opis

piščanec, šalotka, jabolka, jabolčnik...

Priprava

Kosom piščanca odstranimo kožo. Šalotko olupimo in nakockamo. Gobice očistimo in prerežemo. V posodi segrejemo 2 žlici olja in 1 žlico masla, dodamo kose mesa in jih popečemo.

Nato dodamo šalotko in gobice, mešamo in pražimo nekaj minut, da se šalotka malo zmehča, vendar ne sme porumeneti. Solimo in popramo, prilijemo jabolčnik in pokrito kuhamo 25 minut.

Por narežemo na koleščke, ohrovt na trakove, jabolki olupimo in narežemo na krhlje. V široki posodi segrejemo 2 žlici olja, dodamo jabolčne krhlje in jih po obeh straneh malo popečemo. Nato dodamo por in ohrovt, solimo in popramo, premešamo, prilijemo nekaj žlic vode in pokrito dušimo nekaj minut, da se zelenjava malo zmehča. Testenine skuhamo v slani vodi in jih dobro odcedimo.

Piščancu nazadnje prilijemo smetano, ki smo jo zmešali s škrobom, na hitro prevremo in odstavimo. Piščanca z omako razdelimo na krožnike, dodamo odcejene testenine in dušeno zelenjavo.