Progasti goz foto Davorin Tome
Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je nenevarna, a zelo koristna na naših vrtovih

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c
Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 milijonov evrov, tožbe in ovadbe padle

njena.si
njena.si njena.si
Piščančji ragu z ajdovimi žganci

Čas priprave:

50 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Piščančji ragu z ajdovimi žganci
Sestavine
Št. oseb
piščančjih perutnic
piščančjih želodčkov
korenčka
steblo pora
gomolj zelene
instantne moke za ajdove žgance
olja
sol in poper
timijana
sesekljanega peteršilja

Opis

piščančje perutnice, želodčki, zelenjava, ajdovi žganci

Priprava

Perutnice in želodčke narežemo na manjše koščke. Olupljena korenčka in por narežemo na koleščke, zeleno olupimo in narežemo na paličice ali kocke. V posodi segrejemo 3 žlice olja, dodamo meso in narezano zelenjavo, mešamo in pražimo toliko časa, da se meso popeče in zelenjava malo zmehča.

Solimo in popramo, prilijemo približno 5 dl vroče vode, dodamo timijan, zavremo in na zmernem ognju pokrito kuhamo približno 30 minut. Nazadnje dodamo peteršilj.

Medtem v slan krop zakuhamo ajdovo moko in mešamo od 2 do 3 minute. Glede količine vode se ravnamo po navodilih, ki so napisana na vrečki. Pokrito pustimo stati nekaj minut, nato z vilicami nadrobimo. V ponvi segrejemo 2 žlici olja, dodamo nadrobljene žgance in jih na hitro prepražimo. Žgance ponudimo z ragujem.