900469_089-cigareti2
Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

njena.si
njena.si njena.si
Kuskus z jajčevci

Čas priprave:

0 min

Tip jedi:

Zelenjavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Kuskus z jajčevci
Sestavine
Št. oseb
čvrsta jajčevca
steblo pora
korenčka
mesnata rumena paprika
zelena bučka
čiste zelenjavne juhe
olja
sol
egiptovske začimbne mešanice Kairo a la Carte
sesekljanega peteršilja
kuskusa
masla

Opis

jajčevci, ostala zelenjava, kus kus

Priprava

Jajčevca narežemo na večje kocke. Por na grobo narežemo, korenčka ostrgamo in narežemo na paličice, papriko očistimo in narežemo na kocke, bučko po dolžini prerežemo in narežemo na kose.

V posodi segrejemo 3 žlice olja, dodamo kocke jajčevca, mešamo in pražimo, da se z vseh strani popečejo. Nato dodamo por, korenje in papriko, naprej mešamo in pražimo, da se zelenjava malo zmehča. Solimo, začinimo z začimbno mešanico, prilijemo vročo juho, zavremo in na zmernem ognju pokrito dušimo približno 25 minut, da se zelenjava skuha. Nazadnje potresemo s peteršiljem in premešamo.

. Kuskus zakuhamo v vrelo slano vodo, ki smo ji dodali 1 žlico olja. Odstavimo in pokrito pustimo, da se kuskus napne. Nato primešamo maslo in kuskus z vilicami razdrobimo. Kuskus stresemo v veliko plitvo skledo ali razdelimo v posamezne skledice, na sredini naredimo jamico in vanjo damo dušeno zelenjavo.