Annalena Baerbock
Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo stranko vodijo v Moskvo

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Piščančja solata s šparglji

Čas priprave:

50 min

Tip jedi:

Zelenjavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Piščančja solata s šparglji
Sestavine
Št. oseb
večje piščančje prsi
olja
špargljev
gomolja zelene
steblo belušne zelene
jabolčnega ali belega vinskega kisa
soli
popra
majoneze

Opis

piščančja prsa, šparglji, zelena, majoneza

Priprava

Piščančje prsi v pokriti posodi na 2 žlicah olja spečemo. Med pečenjem solimo in popramo ter prilijemo zajemalko juhe ali vroče vode, da meso ostane sočno. Pečene prsi pustimo, da se popolnoma ohladijo.

Šparglje očistimo, narežemo na 3 cm dolge koščke in v manjši količini kuhamo približno 12 minut. Gomoljno zeleno olupimo, narežemo na 3 cm dolge paličice in skuhamo v manjši količini slane vode, ki smo ji dodali kis. Belušno zeleno narežemo na rezinice, liste sesekljamo.

Ohlajeno meso narežemo na rezinice, dodamo šparglje, paličice gomoljne zelene in rezinice belušne zelene. Majonezi primešamo nekaj žlic vode od kuhanja zelene, po okusu solimo in popramo, prelijemo po piščančji solati in na rahlo premešamo.