stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836
Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega svetovalca ministrice Prevolnik Rupel.

njena.si
njena.si njena.si
Piščančja enolončnica s fižolom in koruzo

Čas priprave:

50 min

Tip jedi:

Juhe in jedi na žlico

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Piščančja enolončnica s fižolom in koruzo
Sestavine
Št. oseb
večji piščančji file
masla
olivnega olja
velika čebula
česna
moke
čiste kurje juhe
korenčka
mladega stročjega fižola
velikega belega fižola
zrnja mlade koruze
soli
popra
sesekljanega peteršilja

Opis

piščanči file, fižol, koruza

Priprava

Meso narežemo na kocke. Čebulo in česen na drobno sesekljamo. Stročji fižol narežemo na 3 cm dolge koščke. Beli fižol in koruzo stresemo v cedilo in pod tekočo vodo dobro splaknemo. Korenček ostrgamo in narežemo na koleščke.

V posodi segrejemo maslo in olje, dodamo čebulo, mešamo in pražimo, da se čebula zmehča, vendar ne sme porumeneti. Nato dodamo kocke piščanca, česen, korenček in stročji fižol, solimo in popramo ter naprej mešamo in pražimo.

Ko meso spremeni barvo in se z vseh strani popeče, vse poprašimo z moko, med mešanjem prilijemo 5 dl vroče vode. Zavremo in ves čas mešamo, da se malo zgosti, nato prilijemo juho. Pokrito kuhamo približno 20 minut.

Nato dodamo beli fižol in koruzo, kuhamo še približno 10 minut, nazadnje po okusu dosolimo in popramo, odstavimo ter potresemo s peteršiljem. Enolončnico ponudimo s svežim ali popečenim kruhom.

#obraziavenija
obraziavenija