Vroče ta hip

Pica Parma Uredi recept

Ogledov: 380

Za koliko oseb: 1 oseba

Čas priprave: 15 min

Čas kuhanja: 15 min

Skupaj: 30 min

Kratek opis

testo za pico, pršut, mocarela...

Sestavine
100 g testa za pico
75 g pasiranega paradižnika
20 g paradižnikove mezge iz tube
0.5 žličke origana
1 ščepec soli
1 ščepec popra
2 kosa majhna paradižnika
50 g pršuta
50 g mocarele
50 g rukole
Priprava
  • 1 Testo za pico razvaljamo v krog s premerom 18 cm. Položimo v okrogel pekač, obložen s papirjem za peko.
  • 2 Zmešamo paradižnik (pasiran in mezgo), solimo, popramo, dodamo origano in namažemo testo.
  • 3 Paradižnik narežemo na rezine in z njimi obložimo pico. Dodamo pršut in mocarelo
  • 4 Pico pečemo v pečici na 200 stopinjah 15–20 minut. Pečeno potresemo z rukolo.

Podobni recepti