Vroče ta hip

Mediteranska pica Uredi recept

Ogledov: 464

Za koliko oseb: 1 oseba

Čas priprave: 15 min

Čas kuhanja: 15 min

Skupaj: 30 min

Kratek opis

testo za pico, paradižnik, bučke

Sestavine
100 g testa za pico
1 vejica rožmarina
75 g pasiranega paradižnika
20 g paradižnikove mezge iz tube
1 ščepec soli
1 ščepec popra
150 g bučk
0.5 kosa (1/2) rdeče paprike
0.5 žličke olivnega olja
6 kosov črnih oliv
150 g svežega sira
Priprava
  • 1 Testo za pico razvaljamo v krog s premerom 18 cm. Položimo v okrogel pekač, obložen s papirjem za peko.
  • 2 Rožmarin osmukamo in sesekljamo. Zmešamo ga s paradižnikom (pasiranim in mezgo), solimo, popramo in namažemo testo.
  • 3 Bučke in papriko narežemo na rezine in jih popečemo na olju, dodamo še olive in potem z zelenjavo obložimo pico.
  • 4 Potresemo s sirom in pečemo v pečici na 200 stopinjah 15 –20 minut.

Podobni recepti