sekolar, mizna krožna žaga
Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, agencija se ne da

1715949373-dsc06037-1715949336712
Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno zbirali podatke z bančnih računov"

njena.si
njena.si njena.si
 Peresniki z jajčevci, olivami in kaprami

Čas priprave:

25 min

Tip jedi:

Testenine in žita

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Peresniki z jajčevci, olivami in kaprami
Sestavine
Št. oseb
peresnikov
večji jajčevec
česna
paradižnikove kaše
češnjevega paradižnika
olivnega olja
kaper
zelenih izkoščičenih oliv (lahko polnjenih s papriko)
soli

Opis

peresniki, jajčevec, olive

Priprava

Jajčevec narežemo na 1 cm velike kockice in jih na vročem olju zlato popečemo. Dodamo na drobno sesekljan česen, solimo, premešamo, dodamo prepolovljene paradižnike in paradižnikovo kašo ter pokrito dušimo 15 minut.

V loncu pristavimo vodo za kuhanje testenin. Ko voda zavre, solimo, dodamo testenine in jih skuhamo tako, da pod zobmi ostanejo še čvrste.

Omaki dodamo kapre in na koleščke narezane olive, premešamo in kuhamo še 2 minuti. Kuhane testenine odcedimo, prelijemo z omako, premešamo in razdelimo na krožnike.