sekolar, mizna krožna žaga
Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, agencija se ne da

robert fico
Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno začne z besedami

njena.si
njena.si njena.si
Penne all'arrabbiata – peresniki s pikantno paradižnikovo omako

Čas priprave:

35 min

Tip jedi:

Testenine in žita

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Penne all'arrabbiata – peresniki s pikantno paradižnikovo omako
Sestavine
Št. oseb
rebrastih peresnikov
pelatov
čebule
česna
ostrega rdečega feferončka
sesekljanega peteršilja
deviškega olivnega olja
soli

Opis

rebrasti peresniki, pelati, čebula, česen....

Priprava

Čebulo in česen na drobno sesekljamo, feferončku odstranimo semena in ga na drobno zrežemo, paradižnik na grobo nasekljamo. V ponvi na olju malo popražimo čebulo in česen. Ko čebula postekleni, dodamo feferonček in nasekljan paradižnik, posolimo, premešamo in kuhamo približno 20 minut, da se omaka zgosti.

Medtem, ko se omaka kuha, v loncu zavremo vodo za kuhanje testenin. Krop solimo, vanj stresemo testenine in jih skuhamo. Ko so kuhane, vendar pod zobmi še čvrste, jih odcedimo. Omaki primešamo peteršilj, jo po okusu dosolimo ali še bolj začinimo z ostro papriko, prelijemo po testeninah, vse premešamo in takoj postrežemo.