nova zemlja
Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na veliki preizkušnji

1715284723-172a1604-1715284697347
Necenzurirano

SD želeli rubiti vilo na Levstikovi. Han: Izvršba je ustavljena, smo v dogovorih z upniki.

njena.si
njena.si njena.si
Narastek iz prosene kaše s slivami

Čas priprave:

50 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Narastek iz prosene kaše s slivami
Sestavine
Št. oseb
suhih sliv brez koščic
cimeta
sadnega čaja
sladkorja
(1 skodelica) prosene kaše
mleka
soli
jajc
masla

Opis

suhe slive, cimet, sadni čaj, prosena kaša....

Priprava

V kozici zavremo 2,5 dl vode, dodamo čajno vrečko, 1 žlico sladkorja, cimet in slive, odstavimo in pustimo, da se ohladi. Kašo stresemo v cedilo in jo pod tekočo vročo vodo dobro splaknemo.

V posodi zavremo 2 dl vode, mleko in sol. Nato dodamo dobro splaknjeno in odcejeno kašo, premešamo in kuhamo približno 15 minut, da se kaša skoraj skuha. Odstavimo, primešamo 2 žlici masla in pustimo, da se malo ohladi.

Pečico ogrejemo na 170 stopinj. Plitev pekač namažemo z maslom. Rumenjake ločimo od beljakov. Rumenjake in sladkor dodamo mlačni kaši, iz beljakov in ščepca soli pa stepemo čvrst sneg. Kaši nazadnje previdno primešamo še beljakov sneg, zmes stresemo v pekač, površino poravnamo in obložimo z odcejenimi slivami. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo 20 minut.