evropski parlament
Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do številnih ugodnosti

sumi stanovanje xx
Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le obliž na rano

njena.si
njena.si njena.si
Male sirove tortice z malinami

Čas priprave:

2 h

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Male sirove tortice z malinami
Sestavine
Št. oseb
polnozrnatih keksov
stopljenega masla
sladke smetane za stepanje
pasirane skute
malin
sladkorja
želatine v listih
utrjevalca za smetano
sladkorja v prahu

Opis

polnozrnati keksi, skuta, smetana

Priprava

Za piškotno podlago najprej kekse zdrobimo, prelijemo s stopljenim maslom in zmešamo. Kovinske obodce, kakršne uporabljamo za krofe, postavimo na pekač, obložen s papirjem za peko. V vsakega damo del piškotne zmesi in jo dobro potlačimo, nato postavimo za 30 minut v hladilnik, da se strdi. Če obodcev nimamo, z zmesjo obložimo dno tortnega modela.

Nekaj najlepših malin prihranimo za okras, preostale s 100 g sladkorja zmiksamo. Liste želatine za 10 minut namočimo v hladni vodi. 200 g smetane stepemo.

. Zmiksane maline in 4 žlice vode zavremo, dodamo ožeto želatino, odstavimo in mešamo, da se želatina stopi. Ko se želatinasta zmes malce ohladi, primešamo skuto, nato previdno primešamo še čvrsto stepeno smetano. S kremo napolnimo obodce s piškotno podlago in jih znova damo za najmanj 2 uri v hladilnik, da se krema popolnoma strdi.

Preostalo smetano, utrjevalec in 50 g sladkorja v prahu stepemo, nato primešamo še nekaj zmečkanih malin, da smetanova krema dobri barvo. Nazadnje obodce odstranimo, tortice damo na krožnike, na vrh vsake nabrizgamo kupček smetanove kreme in jo okrasimo s celo malino.