sekolar, mizna krožna žaga
Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, agencija se ne da

robert fico
Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno začne z besedami

njena.si
njena.si njena.si
KUNEC S KOROMAČEM

Čas priprave:

1 h 5 min

Tip jedi:

Glavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
KUNEC S KOROMAČEM
Sestavine
Št. oseb
kunec
koromač
olja
masla
soli
popra
suhega belega vina
čiste zelenjavne juhe (lahko uporabimo vodo od kuhanja špargljev)
sladke smetane

Opis

glavna jed s prilogo

Priprava

Kunca razrežemo na kose. Očiščen koromač narežemo na krhlje.

V široki posodi segrejemo olje, nanj damo kose kunca in jih z vseh strani zlato popečemo, solimo in popramo, zalijemo z vinom in malo počakamo, da alkohol izpari.

Nato dodamo maslo in koromač, prilijemo vročo juho in pokrito dušimo približno 30 minut. Če je potrebno, med dušenjem prilijemo še malo juhe ali vroče vode. Nazadnje prilijemo smetano, po okusu dosolimo in popramo, prevremo in odstavimo.

#obraziavenija
obraziavenija