sekolar, mizna krožna žaga
Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, agencija se ne da

1715949373-dsc06037-1715949336712
Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno zbirali podatke z bančnih računov"

njena.si
njena.si njena.si
Kruhki z domačo jetrno pašteto

Čas priprave:

20 min

Tip jedi:

Predjedi in prigrizki

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Kruhki z domačo jetrno pašteto
Sestavine
Št. oseb
puranjih jeterc
čebula
korenček
masla
brendija ali suhega belega vina
čiste juhe
majarona
soli in popra
sveže rumene ali rdeče paprike
paradižnika
kaper v kisu

Opis

Kruhki, purajna jeterca

Priprava

Čebulo olupimo in nasekljamo, korenček ostrgamo in naribamo, jetrca očistimo in narežemo na lističe.

V posodi stopimo maslo, dodamo čebulo, mešamo in pražimo samo toliko časa, da čebula postekleni. Nato dodamo jetrca ter mešamo in pražimo nekaj minut, da spremenijo barvo, in jih poškropimo z brendijem ali vinom. Ko alkohol izhlapi, dodamo korenček in majaron, prilijemo juho in pokrito dušimo 15 minut. Na koncu solimo in popramo.

Ko se jetrca malo ohladijo, jih zmiksamo, da dobimo gosto tekočo zmes. Nalijemo jo v skledico. Pokrijemo jo s prozorno folijo in damo v hladilnik, da se ohladi in strdi.

Papriko in paradižnik narežemo na kockice. Kruhke namažemo s pašteto, potresemo s kockicami paprike in paradižnika ter kaprami in takoj ponudimo. Postrežemo jih lahko kot malico, predjed ali prigrizek k pijači.