nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Sladka bučna pita z rikoto

Čas priprave:

1 h

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Sladka bučna pita z rikoto
Sestavine
Št. oseb
bučnega pireja
rikote (sladke skute)
jajci
sladkorja
nastrgane limonine lupinice
moke
margarine
soli
rjavega sladkorja

Opis

bučni pire, sladka skuta - rikota, testo

Priprava

Za testo najprej moko zmešamo s soljo in 1 žlico sladkorja, nato dodamo na kockice narezano margarino in jo s prsti vtremo v moko, da dobimo drobtinasto zmes. Dodamo od 2 do 3 žlice tople vode in zgnetemo v testo. Okrogel pekač namažemo z margarino in potresemo z moko. Vanj položimo razvaljano testo in odvečne robove obrežemo.

Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Bučni pire, skuto, jajci in 4 žlice sladkorja dobro zmešamo, nato primešamo še limonino lupinico. Nadev stresemo na testo in ga poravnamo, po vrhu potresemo rjavi sladkor. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo približno od 35 do 40 minut, da se testo zlato zapeče in nadev strdi. Pečeno pito postavimo na mrežico, da se ohladi, nato še mlačno ali hladno narežemo in postrežemo.