nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Jajčevci s fižolovim nadevom

Čas priprave:

45 min

Tip jedi:

Zelenjavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Jajčevci s fižolovim nadevom
Sestavine
Št. oseb
jajčevca
kuhanega belega fižola
manjša čebula
česna
manjša rdeča paprika
sesekljanega peteršilja
olivnega olja
soli in popra
timijana
čiste juhe
naribanega sira

Opis

jajčevci, bel fižol, začimbe

Priprava

Jajčevca po dolžini prerežemo in izdolbemo, da dobimo 4 čolničke, nato izdolbeno meso sesekljamo. Čolničke iz jajčevca v vreli slani vodi kuhamo 5 minut, nato jih dobro odcedimo in zložimo v naoljen pekač. Čebulo in česen olupimo in na drobno sesekljamo. Papriko očistimo in zrežemo na kockice

V ponvi segrejemo olje, dodamo čebulo, česen, sesekljano meso jajčevca in papriko, mešamo in pražimo, da se zelenjava zmehča. Nato dodamo fižol in timijan, solimo in popramo.

Pečico ogrejemo na 190 stopinj. Jajčevce napolnimo z nadevom, na dno pekača nalijemo juho, pekač postavimo v pečico in pečemo približno 30 minut. Pečene jajčevce po želji potresemo z naribanim sirom.