Vroče ta hip

Dušene artičoke Uredi recept

Ogledov: 514

Za koliko oseb: 4 osebe

Čas kuhanja: 30 min

Skupaj: 30 min

Kratek opis

artičoke, začimbe, limona

Sestavine
6 kosov manjših artičok
6 žlic olivnega olja
1 strok česna
1 žlička začimbnega posipa
1 ščepec popra
1 kos velika limona
Priprava
  • 1 Artičokam odstranimo trde zunanje liste, nato jih prepolovimo in odrežemo trde in ostre konice drugih listov. Na dno široke posode damo dve žlici olja, v posodo zložimo artičoke in jih posujemo z začimbnim posipom, pretlačenim česnom in poprom ter prelijemo s preostalim oljem.
  • 2 Pristavimo, na dno posode nalijemo 2 dl vroče vode in pokrito dušimo približno 30 minut. Med dušenjem artičoke obrnemo in večkrat polijemo s sokom, ki se nabere na dnu posode. Če je potrebno, prilijemo še malo vroče vode.
  • 3 Nazadnje posodo odstavimo, artičoke prelijemo z limoninim sokom in pustimo, da se malo ohladijo. Ponudimo še toplo ali hladno kot predjed, zraven postrežemo popečen kruh, ki ga pomakamo v slastno omako.

Podobni recepti