stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Zapečeni zvitki z mesnim nadevom

Čas priprave:

1 h 15 min

Tip jedi:

Zelenjavne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5. AktivnaZahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Zapečeni zvitki z mesnim nadevom
Sestavine
Št. oseb
velika podolgovata jajčevca
mlete govedine
česna
korenček
manjša čebula
steblo belušne zelene
paradižnikove kaše
timijana
droptin
nastrganega parmezana
olivnega olja
soli
popra

Opis

jajčevec, mleta govedina, korenček, čebula

Priprava

Jajčevca umijemo, očistimo, po dolgem narežemo na tanke rezine, jih posolimo in pustimo 30 minut, da se odcedijo.

Česen, čebulo in zeleno na drobno sesekljamo, korenček naribamo. V posodi segrejemo 3 žlice olja, dodamo čebulo, česen, zeleno in korenček ter popražimo. Nato dodamo meso, mešamo in pražimo, da se meso razdrobi in spremeni barvo, dodamo timijan, solimo in popramo. Dodamo 5 žlic paradižnikove kaše, premešamo in pokrito dušimo 10 minut.

Odcejene jajčevce popivnamo s papirnatimi brisačami, premažemo z oljem in v ponvi ali na žaru zlato popečemo. Ko se meso malo ohladi, dodamo drobtine in parmezan ter dobro premešamo. Na vsako rezino jajčevca damo žlico nadeva, zvijemo in, če je potrebno, učvrstimo z zobotrebcem.

Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Paradižnikovo kašo zmešamo z 1 žlico olja, solimo in popramo. Na dno pekača nalijemo malo paradižnikove omake, vanj zložimo zvitke in jih prelijemo s preostalo omako. Pekač postavimo v ogreto pečico in pečemo 25 minut.