1703079682-dsc6151-01-1703079660058
Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, pogreb bo javen in odprt za vse

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Čokoladna pita s kostanjem

Čas priprave:

55 min

Tip jedi:

Sladice in peciva

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5Zahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5. AktivnaZahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Čokoladna pita s kostanjem
Sestavine
Št. oseb
moke
sladkorja
masla ali margarine za testo in 100 g masla za nadev
jajca
soli
temne čokolade
rjavega sladkorja
zmletih orehov, mandljev ali lešnikov
nadrobljenega kuhanega kostanja
sladkorja v prahu (po želji)

Opis

moka, sladkor, kostanj, jajca....

Priprava

Plitev okrogel pekač ali tortni model namažemo z maslom ali margarino in potresemo z moko. Moki primešamo ščepec soli in 2 žlici sladkorja, dodamo 120 g na kockice narezanega masla ali margarine in maščobo s prsti vtremo v moko, da dobimo drobtinasto zmes. Dodamo rumenjak, ki smo ga pomešali z 2 žlicama mlačne vode, in hitro zgnetemo v testo. Pečico ogrejemo na 180 stopinj.

V skledi nad soparo stopimo nalomljeno čokolado. Posebej stepemo 4 beljake s ščepcem soli v čvrst sneg. V drugi skledi penasto umešamo 100 g masla in rjavi sladkor. Nato med mešanjem postopoma dodamo 3 rumenjake. Previdno primešamo zmlete orehe, stopljeno čokolado in nadrobljen kostanj in nazadnje še beljakov sneg.

Testo zvaljamo in damo v pekač, odvečno testo, ki visi čez rob, odrežemo. Nadev stresemo v pripravljen pekač, ga postavimo v ogreto pečico in pečemo približno 35 minut. Ohlajeno pito po želji posujemo s sladkorjem v prahu.