Vroče ta hip

Bogata gobova rižota Uredi recept

Ogledov: 388

Za koliko oseb: 4 osebe

Čas priprave: 15 min

Čas kuhanja: 20 min

Skupaj: 35 min

Kratek opis

italijanski riž za rižote, mešane gobe, olivno olje...

Sestavine
400 g italijanskega riža za rižote
300 g do 400 g narezanih mešanih gob (lahko tudi zamrznjenih)
1 kos bele ali zlate čebule
1 kos manjšega korenčka
1 kos steblo belušne zelene
2 žlici masla
2 žlici olivnega olja
1 ščepec soli in popra
5 dl vrele čiste juhe (lahko iz kocke)
2 žlici nastrganega parmezana
2 žlici sesekljanega peteršilja
Priprava
  • 1 Čebulo in korenček olupimo ter skupaj z zeleno na drobno sesekljamo. V posodi segrejemo olje in 1 žlico masla, dodamo sesekljano čebulo in malo popražimo. Ko čebula postekleni, dodamo gobe ter mešamo in pražimo nekaj minut, da se zmehčajo
  • 2 Gobam dodamo riž, solimo in popramo. Mešamo kakšno minuto, nato prilijemo vrelo juho in na zmernem ognju pokrito kuhamo toliko časa, da se riž skuha, vendar pod zobmi ostane še čvrst. Med kuhanjem po potrebi prilivamo še malo vroče vode, da je riž ves čas dovolj vlažen.
  • 3 Ko je riž kuhan, odstavimo, primešamo še 1 žlico masla, parmezan in peteršilj ter takoj ponudimo.

Podobni recepti