Vroče ta hip

Polnozrnati špageti s paradižnikom in rikoto Uredi recept

Ogledov: 1689

Za koliko oseb: 4 osebe

Čas priprave: 30 min

Čas kuhanja: 10 min

Skupaj: 40 min

Kratek opis

polnozrnati špageti, paradižnik, rikota...

Sestavine
320 g polnozrnatih špagetov
750 g zrelega paradižnika
1 kos drobne čebule
1 kos manjšega korenčka
3 žlice olivnega olja
250 g rikote
1 ščepec soli in popra
1 žlička masla
Priprava
  • 1 V posodi na olju prepražimo na drobno sesekljano čebulo in korenček, nato dodamo nasekljan paradižnik, solimo in popramo, premešamo ter pokrito dušimo 20 minut.
  • 2 Ko se omaka kuha, v loncu pristavimo vodo za kuhanje testenin. Ko zavre, dodamo sol, maslo in špagete ter kuhamo toliko časa, da so kuhani, vendar pod zobmi še čvrsti.
  • 3 Kuhano omako odstavimo in ji primešamo rikoto. Špagete dobro odcedimo, jih stresemo v ogreto skledo, dodamo omako, dobro premešamo in takoj postrežemo. Nasvet: Še posebno kadar pripravljamo testenine s surovimi omakami, je pomembno, da jih stresemo v ogreto skledo, kjer jih zmešamo z omako. Skledo najpreprosteje ogrejemo tako, da vanjo vlijemo vodo od kuhanja testenin, malo počakamo, da se skleda ogreje, in nato vodo odlijemo.

Podobni recepti