zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Aromatični piščanec z arašidi

Čas priprave:

40 min

Tip jedi:

Mesne jedi

Zahtevnost:

Zahtevnost 1 od 5. AktivnaZahtevnost 2 od 5Zahtevnost 3 od 5Zahtevnost 4 od 5Zahtevnost 5 od 5
Aromatični piščanec z arašidi
Sestavine
Št. oseb
piščanca brez kože
čebule
česna
nastrganega svežega ingverja
arašidov
olja ali stopljenega masla
klinčkov
cimetovih palčk
kardamoma
začimbne mešanice curry
soli

Opis

piščanec brez kože, čebula, česen, arašidi....

Priprava

Čebulo olupimo in narežemo na lističe, česen pretlačimo ali na drobno sesekljamo, polovico arašidov zmeljemo, preostale v ponvi brez maščobe malo popečemo.

V posodi segrejemo olje ali stopimo maslo, dodamo čebulo, mešamo in pražimo toliko časa, da svetlo porumeni. Dodamo še česen in ingver, klinčke, cimetove paličice in kardamom ter še malo popražimo.

Dodamo kose piščanca in popražimo, nato dodamo curry in solimo. Premešamo, dodamo zmlete arašide, prilijemo 3 dl vroče vode in pokrito kuhamo približno 20 minut. Jed potresemo s popečenimi arašidi in jo ponudimo z rižem.