zahi hawass
Svet24.si

Resnični Indiana Jones

matjaz kovacic bobo
Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so krivi lokalni šerifi.

njena.si
njena.si njena.si
Življenjski slog
 

Gel prašek v kapsulah - največja nevarnost za malčke

30. 4. 2016; 12.02
Avtor: C. P.
laundry-pods-new

Kapsule skrijte pred malčki in domačimi živalmi! foto: pixabay

Zaradi privlačnih barv in majhnosti jih otroci lahko zaužijejo, kar lahko povzroči smrt in druge resne zdravstvene posledice.

Ko malčki spoznavajo svet, neizbežno nosijo različne predmete v usta in tega starši ne morejo preprečiti, gre razvojno fazo. 
Z novimi oblikami pranja, predvsem, ko gre za pralni gel v kapsulah, ki je za starše zelo praktičen, je za gospodinjstva z majhnimi otroki neprimeren.

Otrok lahko v sekundi vsebino kapsule zaužije, za razliko od tekočega praška ali prahu, lahko kapsulo zagrabi celo, v njej pa je pralni koncentrat. Ostri majni zobje lahko predrejo ovojnico in pralni koncentrat pride na njihovo sluznico, ustnice ali ga celo zaužijejo. To je lahko smrtno nevarno!

Dve tragični smrti

Kot navaja strokovna revija Pediatrics sta se v letu med 2013 in 2014, zgodili tudi dve tragični smrti otrok, ki sta zaužila prašek v kapsulah.

Nevarno tudi za pse in mačke

Koncentrirani prašek v kapsulah za pralni ali pomivalni stroj je nevaren tudi za domače živali, vsako zaužitje ali razlitje na sluznico je potrebno obravnavati kot zastrupitev in takoj poiskati medicinsko pomoč.

Nasvet: dokler otrok ni v osnovni šoli naj starši uporabljajo čim bolj nežne pralne praške, najbolje tiste z oznako bio ali eko.

prejšnji članek
Kisik – ključ do zvezdniško lepe kože
Moda&Lepota
Kisik – ključ do zvezdniško lepe kože
naslednji članek
Zamolčane resnice ginekologov!
Lepota
Zamolčane resnice ginekologov!