kitara
Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž Šegula

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Lepota
 

Zamolčane resnice ginekologov!

30. 4. 2016; 11.30
Avtor: Marijana Mandić/Revija Maja
tampon-495739_1920

foto: Pixabay

Ginekologi so samo ljudje in imajo svoje mnenje o tem in onem, a ga ne povedo vedno na glas. Bodisi vas nočejo prizadeti ali pa zadeva ni tako pomembna. Ali res ne?

Raje brez brazilske depilacije

Povsem naravno je, da želite biti pred pregledom tam spodaj kar najbolj urejeni, vendar vedite, da zdravnikom resnično ni mar. Še več, če česa ne marajo, je to pogled na vnet predel okoli nožnice, ker ste si ga depilirali tik pred zdajci. V tem primeru je težko preceniti, ali gre le za vnetje po odstranjevanju dlačic ali za infekcijo. Depilirajte se raje dan ali dva pred pregledom.

Teža vpliva na seksualno življenje

Pogovarjati se s pacientkami o njihovi telesni teži, je za mnoge ginekologe kočljiva naloga, a drži kot pribito, da ženske, ki se spopadajo z debelostjo, težje zanosijo, saj njihovi jajčniki ne morejo delovati optimalno, še manj pa uživajo v spolnosti. Kot prvo se sramujejo svojega telesa, kot drugo pa jim pri libidu precej ponagajajo hormoni, ki se kopičijo v »salu«. Rešitev se ne skriva v dodajanju testosterona, pač pa v razumnem, zdravem hujšanju.

Verjetnost, da boste zanosili po 42. letu, je skoraj ničla

Ni nobena izmišljotina, čeprav so televizija in časopisi polni zvezdnic, ki zanosijo blizu abrahama ali še kasneje. Za božjo voljo, ne nasedajte, saj vendar ni šlo po naravni poti! Slavne ženske v zrelih letih večinoma zanosijo s pomočjo darovanega jajčeca.

Možnosti zanositve ne smete enačiti z mesečnim perilom. Četudi ga še imate, in to zelo redno, takoj po 40. letu kakovost jajčec bistveno upade, tako zelo, da tudi če pride do oploditve, jajčece ni sposobno normalne delitve in ugnezditve. Če torej načrtujete otroke, naj bo to raje v vaših tridesetih, idealno pa bi bilo v dvajsetih. Raziskave kažejo, da je žensko telo najbolj pripravljeno na materinstvo od 23. do 25. leta.

Jogurt je odlično zdravilo

Pomaga, če ga jeste, le malo žensk pa verjame, da zdravi glivična vnetja, če ga vstavijo neposredno v nožnico! Ginekologi priporočajo dve veliki žlici naravnega, živega jogurta, brez dodatkov, preden greste v posteljo. Zjutraj nalepite na spodnjice vložek, saj bo kar nekaj izcedka. Če ne pomaga, pa morate, kajpak, poiskati zdravniško pomoč.

Porod in bolečina

Vsaka ženska ima pravico izbrati način poroda in zdravniki spoštujejo ženske, ki želijo, da veliki dogodek steče kar najbolj naravno. A zakaj bi vas moralo boleti, če pa za to ne podeljujejo nobenih medalj? Epiduralna analgezija je povsem varna, ne podaljša časa rojevanja in kajpak popolnoma omili porodno bolečino.

Ženska potrebuje čas brez spodnjic

Velika večina žensk je brez spodnjic le pod prho. Narobe! Kajti če se intimni predel ne more prezračiti, bo pač tam vse bolj toplo, vlažno in torej primerno okolje za bakterije in za, hmm, neprijetne vonjave. Včasih neprijetne vonjave sploh ne pridejo iz nožnice, temveč iz prenošenega spodnjega perila, ki ste ga zamenjali danes zjutraj! Seveda nočete priti v položaj »Paris Hilton«, ki so jo sredi dneva po nesreči zasačili brez perila, a ko pridete domov, ga le pogumno slecite. Vsaj za kakšno urico! In še, nobena ženska ne potrebuje perila za dober spanec.

Vsaka ženska bi morala imeti vibrator

S staranjem se niža raven estrogena in manjša občutljivost klitorisa. Začne se že kmalu po 35. letu. Redna »telovadba« z vibratorjem pa je za nožnico enako kot redno dvigovanje uteži za mišice. Vam je nerodno? Nikar se ne skrivajte, ampak pogumno vključite moža.

Tamponi povzročajo menstrualne krče

Znanstvenih dokazov še manjka, vendar pa večina ginekologov sumi, da tamponi zaradi zadrževanja izločkov maternice poslabšajo krče med menstruacijo. Če se jim, zaradi garderobe, ne morete odreči v službi, jih z vložki zamenjajte, ko pridete domov in obvezno zvečer.

Ne obtožujte partnerja, če nimate orgazmov

Dejstvo je, da je orgazem povezan z doživljanjem lastnega telesa in s tem, ali si upate na glas povedati o svojih željah. Da pa bi do želja sploh lahko prišle, mora veliko žensk najprej z samozadovoljevanjem poskusiti, kaj jim prija. Če se partnerju še sanja ne, kaj mu govorite, mu pomagajte in ga vodite z roko.

prejšnji članek
Gel prašek v kapsulah - največja nevarnost za malčke
Življenjski slog
Gel prašek v kapsulah - največja nevarnost za malčke
naslednji članek
Ta dejstva o britanski kraljici Elizabeti vas bodo gotovo šokirala!
Svet slavnih
Ta dejstva o britanski kraljici Elizabeti vas bodo gotovo šokirala!
Izbrano za vas