IMG-20240429-WA0004
Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega grabna usoden plaz

1683742182-dsc7277-01-1683742078866
Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne zaslužke. Zakaj jih Klemen Jaklič skriva?

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

10 minut na dan za lepše noge

30. 8. 2023; 04.00
Avtor: A. K.
petke, noge, čevlji s peto, fit, ženska

Si želite vitke in zapeljive noge? foto: Profimedia

Če si želite imeti vitkejše noge, to lahko dosežete z malo truda.

Z redno vadbo, ki vam ne bo vzela veliko časa in nič denarja, lahko učvrstite mišice na nogah in zmanjšate maščobne obloge na stegnih. Že po desetih dneh bodo vaše noge videti vitkejše in bolj zapeljive. Najboljša novica pa je, da vam bo vadba vzela le deset minut na dan, zato nimate izgovorov! Vsak dan ponovite te štiri vadbe in opazujte, kako bodo vaše noge postajale vse bolj vitke in zapeljive.

1. vadba


Postavite se pred stol, primite se za naslon za boljše ravnotežje. Noge postavite vzporedno z rahlim razkorakom. Dvignite se na prste, zadržite dve sekundi, nato pa se vrnite v začetni položaj. Vadbo ponovite dvajsetkrat. Poskušajte pete zadržati malenkost nad tlemi.

2. vadba 
Postavite se v začetni položaj, pri katerem imate rahlo razmaknjene noge. Desno koleno dvignite predse, nato pa z isto nogo stopite dolg korak nazaj in vadbo končajte v počepu, le da je desna noga v razkoraku zadaj. Roke naj bodo na bokih.

3. vadba


Stojte na mestu v rahlem razkoraku. Kolena so sproščena, rahlo pokrčena, roke so na bokih. Če težko zadržite ravnotežje, si zraven potegnite stol in se z eno roko primite za naslon, drugo pa postavite na bok. Težo razporedite na desno nogo. Levo nogo iztegnite in jo dvignite naprej, kolikor visoko lahko, spustite še vedno iztegnjeno na tla in jo dvignite vstran, prav tako iztegnjeno. Zadržite dve sekundi in jo nato spustite nazaj. Trup naj bo pokončen, med vadbo ga ne nagibajte. Ponovite vajo dvanajstkrat.

4. vadba
Stopite v razkorak, stopala naj bodo usmerjena naprej. S trupom se nagnite malenkost naprej. Teža naj bo na petah, hrbet pa raven. Pazite, da kolena ne gredo čez stopala. Ne spuščajte se prenizko, spustite se, kot bi se želeli usesti na stol, vendar ne prenizko, kot na notranji strani kolen naj ne presega devetdeset stopinj. Nato se dvignite v začetni položaj. Vadbo ponovite dvajsetkrat. 

prejšnji članek
Nenavaden in nepričakovan televizijski par
Svet slavnih
Nenavaden in nepričakovan televizijski par
naslednji članek
Šibeniška pašticada
Kulinarika
Šibeniška pašticada