Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar
Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Ideja za darilo: Praznična aromatična olja in njihovi učinki

16. 12. 2021; 04.00
Avtor: Revija Liza Maja
eterično olje

Izdelajte si pripraveg iz eteričnih olj. foto: Dreamstime

Pobožajo vse čute in imajo zdravilen učinek - na dušo, telo in duha. Predstavljamo vam najlepše vonje božičnega časa, ki jih lahko tudi podarite.

Zvezdasti janež opogumlja

Prav lepo je pogledati te zvezdaste oblike. Njihov vonj nas v stresnih in hektičnih časih sprosti in istočasno prebudi naše življenjske moči. Pred pomembnimi sestanki si na žepni robček kanite kapljico olja zvezdastega janeža in jo vdihnite skozi nos.

Mandarina razveseli srce

Aromatičen svež vonj nas bo zagotovo potegnil iz slabe volje. Proti skrbem dobro dene masaža trebuha: mandarinino olje zmešajte z malce olja za masažo in si z obema rokama masirajte trebuh - enakomerno in s krožnimi gibi, a vedno v smeri urnega kazalca.

čaj, mandarine.jpg foto: Dreamstime

Med je balzam za kožo & dušo Med že od nekdaj uporabljajo za lepotilno sredstvo za kožo. Medeno satje razvije v afrodizičnih mešanicah svoje sprostilne in tople lastnosti. Čudovit vonj za urice v dvoje.

Cimet pogreje navznoter & navzven

Nobenega drugega vonja ne povezujemo tako zelo z božičem in zimo kot prav vonj cimeta. Pogreje in poskrbi za psihično ravnovesje. V dišeči svetilki se lepo poveže s citrusnimi olji in nam daje občutek varnosti, da se lahko sprostimo in prepustimo sanjarjenju.

cimet eterično olje foto: Dreamstime

Vanilja odpravlja napetosti

Vonj vanilje se kot nekakšen kapljični obliž prileže napetostim različnih vrst. Z vaniljo in masažnim oljem lahko sprostimo prav vsako mišico. Če olje vdihnemo skozi nos, imamo kar naenkrat več poguma in samozavesti. Jeza, bes in srd izginejo, stres pa se zmanjša

foto: profimedia

prejšnji članek
ŠOK: Velike spremembe na RTV Slovenija
Svet slavnih
ŠOK: Velike spremembe na RTV Slovenija
naslednji članek
Zakaj je Nina Ivanič srečna?
Svet slavnih
Zakaj je Nina Ivanič srečna?