Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar
Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

občina-ruše, urška-repolusk
Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina parcele na smučišču prodajala prijateljem

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Nekdanja atletinja Alenka Bikar se je morala spet naučiti hoditi

15. 12. 2021; 09.00
Avtor: K.M.
alenka bikar 2

foto: m24.si

Danes 47-letna Alenka Bikar se je v letu 2020 soočila z zelo težko avtoimuno boleznijo, zaradi katere je čez noč ostala hroma.

Nekdanja slovenska atletinja Alenka Bikar, ki je Slovenijo zastopala na treh Olimpijskih igrah v šprintu, se je v letu 2020 soočila s težko boleznijo, avtoimuno boleznijo Neuromyelitis optica NMO, kar je na njej pustilo hude posledice. Alenka je skoraj čez noč ostala hroma, trenutno pa je v procesu dolgotrajne rehabilitacije. Tako so bili včeraj, na podelitvi Športnik leta, vsi izredno veseli, ko se je Alenka povzpela na oder in podelila nagrado za tretje mesto v športni kategoriji. To je osvojil Luka Dončić, nagrado zanj pa je sprejel njegov oče Saša. Alenka pa je ob tem, s solzami v očeh spregovorila o svoji rehabilitaciji. 

Alenka Bikar foto: M24

"Mogoče se bo slišalo malo oguljeno, ampak leto 2020 je bilo zares grozno. Tudi same osebno. Ampak z veliko borbenostjo, optimizmom, pomočjo naših zdravnikov, moje družine in pa prijateljev sem zmogla. Tako da danes tukaj stojim, hodim, teči pa še ne morem."

prejšnji članek
Horoskop: Kaj se obeta na delovnem področju?
Horoskop
Horoskop: Kaj se obeta na delovnem področju?
naslednji članek
Kako je Manca Špik izgubila 8 kilogramov?
Svet slavnih
Kako je Manca Špik izgubila 8 kilogramov?