nevihta, strele
Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo najbolj mokro

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje
Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Spravite vaše telo v ponovno ravnotežje

16. 12. 2016; 06.30
Avtor: A.K.
Refleksoterapija, masaža stopal

foto: Profimedia

Ste kdaj opazili, ko ste utrujeni ali se počutite bolj slabo, da vas lahko začnejo boleti točno določena mesta na stopalih?

Ste vedeli, da obstaja na vaših stopalih 5 točk, ki lahko vaše telo povrnejo v ravnotežje? Refleksologi so nam razkrili, katera točka deluje na kateri del telesa, končni rezultat pa je vaše popolnoma uravnoteženo telo.

Po dolgem dnevi si sezujte čevlje, jih umijte ali pa jih namakajte v kopeli in uporabite naslednjih 5 točk, ki vam bodo nemudoma pomagale. Vaše noge in tudi telo vam bosta hvaležna.

Sprehajajte se s palcem

Uporabljajte globok pritisk z levim in desnim palcem, sprehajajte se z njima po stopalu in tipajte, kje začutite kakšno ostro bolečino pod palcem.

Iskanje predelov, ki nakazujejo, kateri del telesa ni v ravnovesju

Če neko področje ni v ravnovesju, se občutljivost lahko zatipa na stopalih. Te blokade preprečujejo prekrvavitev in energijo na določen 'refleks' in ovirajo naravne mehanizme zdravljenja telesa. Lahko so tudi boleča na dotik. Te kristali, kot jih imenujejo refleksologi, se lahko nabirajo že dalj časa in se združijo v neko bulo. Če se boste nežno masirali, boste razdrobili to bulo na majhne individualne kristale, ki jih boste začutili pod palcem. Morda bo postopek nekoliko boleč, zato ne pozabite vmes globoko dihati in izogibajte se napetosti, če je to le možno.

5 točk, ki jih morate poznati, če želite izvajati refleksoterapijo

1. Center palca


Naše žleze so odgovorne za splošno zdravje in mnoge tegobe lahko izsledimo ravno zaradi neravnovesja žlez. V centru palca lahko najdemo povezanost s hipofizo, ki pa regulira cel endokrinološki sistem. Pritisnite globoko in center palca, morda boste morali še malo zaokrožiti, da najdete pravo točko, a ko jo boste našli, boste vedeli. Ta tehnika je odlična tudi za lajšanje nespečnosti.

2. Sredina vašega stopala
Refleksno točko za hrbtenico najdete v čisti sredini vašega stopala. Če se počutite utrujeni, brez energije, podrsajte s palcem po tem predelu, od pete proti palcu, da se napolnite z energijo.

3. Predel med peto in sredino stopala
Ta predel je povezan z vašim črevesjem. Če želite spodbuditi gibanje črevesja, se osredotočite na ta predel podplata. Zadeti morate točko ravno na sredini predela med peto in sredino stopala. Masirajte s palcem navzgor na desni nogi, na levi nogi pa storite ravno nasprotno. To masažo priporočajo še posebej za dojenčke in male otroke, ki imajo težave s prebavo. Pri njih pa moramo pazii, da so naši dotiki res nežni, saj so bolj občutljivi kot odrasle osebe.

4. Peta za sproščanje
Ta predel je odličen za namen sproščanja. Tik pod spodnjim delom pete, je v centru refleks za solarni pleksus. Ta refleks povezuje celotni živčni sistem in lahko stimulira globok sprostitveni učinek, pomirja živce in trebuh. Če boste obe nogi naenkrat masirali, boste dosegli najvišjo raven sproščenosti. Ko najdete refleks na obeh nogah, počasi povečujte pritisk, zraven pa uskladite dihanje in premikanje vašega pritiska prstov. Ko vdihnite, bolj pritisnete in ko izdihnete, popustite pritisk.

5. Prsti za limfno drenažo


Refleks za limfno drenažo lahko najdete na spodnjem delu prstov. Uporabite srednji pritisk in se premikajte navzgor in navzdol proti koncu prstov. To tehniko uporabljamo tudi ob razstrupljanju telesa, saj odstrani toksine. Pijte veliko vode po vsaki masaži, da se bo telo lažje znebilo toksinov in odpadnih snovi.



prejšnji članek
Resnična izpoved: Odgovor debeluške, ki je dal moč mnogim
Moda&Lepota
Resnična izpoved: Odgovor debeluške, ki je dal moč mnogim
naslednji članek
Test osebnosti: Kaj pa vi vidite?
Zdravje
Test osebnosti: Kaj pa vi vidite?