stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij postane "običajna praksa"

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Ali veste, katere besede med prepirom ne smete izgovoriti?

25. 10. 2016; 12.13
Avtor: D. B.
razmerje

foto: Pixabay

Ko se prepiramo s partnerjem, smo v afektu in povemo marsikaj, česar ne mislimo resno. Ena beseda pa je med prepirom strogo prepovedana.

Nekatere besede imajo posebno težo, kadar jih izgovorimo med prepirom s partnerjem. Besede "ločitev" pa po mnenju psihologov nikoli ne bi smeli izgovoriti, saj lahko vašemu razmerju povzroči nepopravljivo škodo.

1. Beseda "ločitev" je manipulativna


Nekateri omenjajo ločitev med prepirom zato, ker upajo, da se bo s tem prepir končal, saj bodo partnerja prestrašili. Če besedo izgovorimo zato, potem lahko govorimo o manipulaciji, s katero morda v nekem trenutku nekaj doseže, a težava, zaradi katere ste se prepirali, ne bo izginila, kmalu pa bo spet splavala na površje.

2. Beseda "ločitev" povzroča stres in tesnobo
Beseda ločitev vašemu soprogu ali partnerju zveni kot ultimat, in teh nihče ne mara. Zaradi njih se lahko oseba počuti potisnjena v kot.

Partner lahko sklene, da se je bolje predati, saj lahko v nasprotnem primeru izgubi ljubezen in zakon. Zaradi tega je neprestano povržen stresu, saj mu zakon ne omogoča več varnosti oziroma stabilnosti.

3. Partner lahko zares začne razmišljati o ločitvi
Če partnerju omenjate ločitev, lahko to razume kot grožnjo. Ne glede na to, kako dolgo traja vaš zakon, tega ne omenjajte, razen če si to zares želite. Če boste to besedo uporabljali vedno, ko se prepirate s partnerjem, bi lahko začel resno razmišljati o tem, da konča zakon. To morda ni bila vaša namera, a je zdaj postala resničnost.

prejšnji članek
Ker v naših poteh odmevajo koraki preteklih dni …
Zdravje
Ker v naših poteh odmevajo koraki preteklih dni …
naslednji članek
Ducat dejstev o vrtnicah
Moda&Lepota
Ducat dejstev o vrtnicah