stojnice, belvedere
Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice priklepajo na avtomobile, zemljo asfaltirajo ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843
Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več biti ustavni sodnik

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Konec je zmeraj težak

28. 8. 2016; 04.00
Avtor: Inja Jurič
Konec je zmeraj težak
Tisti, ki iz zveze odhaja, vedno občuti delček krivde, kljub temu pa lahko razhod naredimo manj boleč, občutek praznine pa manj dolgotrajen.

Tisti, ki iz zveze odhaja, vedno občuti delček krivde, kljub temu pa lahko razhod naredimo manj boleč, občutek praznine pa manj dolgotrajen. 

Nikoli ni pravi čas

Če boste čakali na pravi čas za razhod, ta ne bo nikoli prišel. Zveza, ki se je iztrošila, ne more več zadovoljevati nobenega od partnerjev. Zato ne čakajte, temveč se skupaj s partnerjem usedite in mu povejte, da v zvezi niste več srečni in da bi jo radi končali. Resnica je najboljša izbira. 

Izberite pravi kraj

Med smučanjem v tujini ali romantično večerjo gotovo ni dobro zaključiti zveze. Zato izbirajte kraj, kjer boste to storili, da ne bo prizadeta še vajina družba oziroma da ne boste to storili ob najbolj neprimernem trenutku. In storite to v živo, ne po telefona ali, še huje, katerem od družbenih omrežij. 

Ne zavijajte v celofan

Ko partnerju poveste, da ne želite več vztrajati v zvezi, bodite jasni in odločni. Nikogar ne obtožujte za razpad zveze in se izogibajte prepiru. Žalitve in grde besede ne vodijo nikamor. 

Bodite obzirni

Gotovo se ob končanju zveze noben od vaju ne bo počutil dobro, zato bodite obzirni do zdaj že bivšega partnerja in mu ne obljubljajte ničesar, česar ne boste mogli izpolniti. 

Brez sovraštva

Ne predajte se grenkobi, jezi ali sovraštvu, temveč argumentirano povejte razloge, zaradi katerih ste se odločili za končanje zveze. Ob tem imejte v mislih, da se pogovarjate s človekom, ki ste ga nekoč ljubili, zato je sovraštvo res odveč. 

Ne vpletajte drugih

V vajin odnos oziroma v njegov konec ne mešajte prijateljev, družine, otrok ali sodelavcev, ki jim bo že tako neprijetno ob vajinem razhodu. Vajina zveza je vajina stvar, zato vanjo po nepotrebnem ne mešajte še drugih. Predvsem pa se izogibajte scenam na javnem kraju, ki naredijo slab vtis in ne rešijo ničesar. 

Moje, tvoje, najino

Če ste vi tisti, ki se boste izselili iz skupnega doma, ob tej priložnosti poberite vse svoje stvari, da ne boste kasneje imeli razloga, da se ponovno vračate in budite žalostne spomine. Zato ne puščajte skupnih stvari v stanovanju, ampak se takoj dogovorita, kateri bo vzel kaj, da se potem vsaj nekaj časa ne bosta videla, saj bi bilo to preveč boleče za oba. 

Zamenjajte ključavnico

Če ste vi ostali v skupnem stanovanju, je lažje zamenjati ključavnico kot ga prositi, naj vam vrne ključ. Poleg tega se boste verjetno počutili varnejše, saj je morda vaš bivši dal narediti duplikat, ki bi ga lahko uporabil ob najbolj neprimernih priložnostih. Zamenjava ključavnice je zato navadno pametna odločitev. 

Otroci niso nič krivi

Če imata otroke, se vedno držita pravila, da svojih težav ne bosta reševala preko njih. Če ne bodo živeli skupaj z vami, z njimi ostanite v rednih stikih in poskušajte imeti dobre odnose. Zavedajte se, da so otroci vedno nedolžni in da bi ob vajinih morebitnih nezrelih izpadih najbolj trpeli.

prejšnji članek
Hitreje site in manj sladkosnede s špinačo
Zdravje
Hitreje site in manj sladkosnede s špinačo
naslednji članek
Zvijače velikih mojstric
Kulinarika
Zvijače velikih mojstric